60195
Książka
W koszyku
Bez względu na to jak smaczną potrawą się delektujecie, jedzenie zawsze rozpoczyna swoją wędrówkę od jednego końca przewodu pokarmowego, by po jakimś czasie zakończyć ją w drugim. Co się dzieje w trakcie? Chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się zapytać?
Mary Roach postanowiła to sprawdzić. Przepytała naukowców i lekarzy, za pomocą maleńkiego cyfrowego aparatu podejrzała życie stu trylionów lokatorów naszych wnętrzności i dokładnie przestudiowała bristolską skalę uformowania stolca. Nawet przeszczep bakterii kałowych nie zdołał jej obrzydzić!
Dzięki temu i my możemy poznać odpowiedź na dręczące nas pytania: Dlaczego tak lubimy chrupiące potrawy? Jak to się dzieje, że żołądki nie trawią same siebie? Czy zaparcie może doprowadzić do zgonu? I czy właśnie z tego powodu umarł Elvis?
Status dostępności:
Tarnów Op. wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29134 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 333-348.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej